søndag 9. august 2009

The Great American Aran Afghan

Endelig! Jeg er ferdig med The Great American Aran Afghan. 2,5 år har jeg brukt på den. Jeg hadde regnet med å bruke to år, men det tok litt lenger tid. Jeg tok utgangspunkt i at jeg skulle strikke en lapp i måneden, men det var ikke hver måned jeg strikket noen, så da ble jeg hengende litt etter. Da jeg begynte på den hadde jeg så vidt strikket etter engelske oppskrifter, så det har rett og slett vær en skikkelig læreprosess dette. Den aller første lappen ser ikke helt bra ut for der var det noe jeg ikke forstod i oppskriften, men den ble som den ble. Jeg er ikke helt sikker på hvor mye garn jeg har brukt, men jeg tror jeg kjøpte inn ca 30 nøster, så har jeg kjøpt to i etterkant. Garnet er Trysil superwash ullgarn.

Jeg var ferdig med alle lappene i påsken, men de ble ikke montert med det første. Før jeg dro på ferie tok jeg meg sammen og fikk sydd de sammen. Kanten rundt trodde jeg skulle være gjort i en fei, men den tok ganske lang tid. Jeg gikk også tom for garn. På min lokale Europris hadde de bare det hvite garnet inne. Jeg tenkte at da får jeg bare bruke det hvite, og den brune kanten ville bli kortere. Men da jeg hadde kjøpt garn var det så varmt her at jeg ikke klarte å strikke med ullgarn. På ferien var jeg innom en annen Europris og der hadde de fargen, så da ble den hvite og den brune kanten like lang. Jeg lurte lenge på hvordan jeg skulle fordele fargene, og jeg er veldig fornøyd med den løsningen jeg valgte, med to lengder hvitt og to lengder brunt.

Jeg vet ikke hvor stort teppet skal være etter oppskriften, men jeg syns mitt ble passe stort. Egentlig skal det være 20 lapper i teppet, og fire lapper skal være puter, men jeg strikket alle 24 lappene til teppet.

Jeg er kjempefornøy med resultatet. Syns jeg gjorde et bra fargevalg også.

Da jeg startet på teppet hadde vi en along gående, men den tror jeg ble mer eller mindre oppløst etter hvert. Men hvis du har strikket et slikt teppe, så vil jeg gjerne se det.

Her er det altså:-)

16 kommentarer:

 1. Så utrolig flott. Skjønner at dette har tatt lang tid- Du har all grunn til å være fornøyd.
  Fortsatt god søndag.

  SvarSlett
 2. For et flott stykke arbeid! Dette kan du være stolt over!!!!
  Ha en fortastt fin søndag!

  *Solfrid*

  SvarSlett
 3. Helt fantastisk! =D

  Hvor har du fått tak i mønsteret? Ble veldig frista til å strikke en lapp i mnd jeg også! =P

  Mvh Birgitte/skolissa

  SvarSlett
 4. For et praktfullt arbeid. En lapp i måneden, det skulle vel kanskje gå. Ble veldig fristet jeg også.
  Ha en fin søndag.

  SvarSlett
 5. Teppet er digg. Du kan se mitt her: http://blogg.hobbyboden.com/maritabk/index.php/2007/10/28/p22335 Jeg brukte 6 mnd fra start til slutt, men syntes det var gøy hele veien og var veldig giret på å få det ferdig :o)

  SvarSlett
 6. Jeg er imponert! Utrolig fint, og et kjempearbeid! Skulle strikke det jeg også, gå meg etter litt over en lapp:(

  SvarSlett
 7. Fantastisk nydelig teppe. Det må være en herlig følelse å endelig få ferdig et så stort prosjekt :D

  SvarSlett
 8. Gratulerer med et fantastisk fint teppe! Det kommer du til å ha mye glede av.

  SvarSlett
 9. Gratulerer! Det var eit nydeleg teppe! Kjekt å få ferdig eit stort prosjekt, og du har all grunn til å vera stolt.

  SvarSlett
 10. Gratulerer med et alldeles nydelig teppe! Har ønsker om å strikke dette en gang i fremtiden jeg også..
  Ønsker deg en fin mandag videre :o)

  SvarSlett
 11. Kjempefint!!! Skjønne at du har brukt så lang tid på det her. Kvær lapp e jo et stort kunstverk. Wow! Det må være veldig fint å være ferdig me et så stort arbeid:)

  SvarSlett
 12. Ååå, så flott teppet ditt ble!! Nydelig fargevalg også! Gratulerer med et stort og flott porsjekt:-) Jeg holder også på med GAAA, er med på along på projo, har strikket 8 lapper hittil. Det er kjempemoro å strikke disse og 1 lapp i mnd er liksom overkommelig. Hjertelig hilsen Hanne.

  SvarSlett
 13. Jättefint teppe i härliga färger!

  SvarSlett
 14. Så flott teppet ditt ble. Jeg holder også på med et slikt teppe. Vi er flere som strikker det sammen på Projo. En lapp i måneden er målet og foreløpig går det fint. Litt spennt på om jeg har nok garn, men nå ser jeg jo at det går helt fint å kombinere to farger så da slapper jeg av.

  SvarSlett
 15. Dette har du all grunn til å være stolt av. Teppet ble helt nydelig. Jeg fikk veldig lyst til å begynne på ett. Jeg har kjøpt garn til teppe, men har ikke bestemt meg for hvilket jeg skal lage. Heller ikke har jeg tenkt så langsiktig som du har, men jeg ser jo at det kan være lurt. Bedre med et virkelig vakkert teppe som tar lang tid, enn et enklere som blir sånn passelig.
  Hilse Moon Light

  SvarSlett