søndag 2. august 2009

Feriestrikk

Jeg har vært på ferie ganske lenge, faktisk fire uker. Jeg har selvfølgelig hatt med strikketøy. Skjørtet har dere sett smakebiter av før. Det er hel ferdig, men akkurat nå henger det til tørk etter at jeg har skylt det litt. Jeg skal nok vise dere det senere. Bortsett fra skjørtet har jeg strikket en del andre småting.

I løpet av ferien kjørte vi ganske mange mil. Når jeg er passasjer er det greit å strikke noe enkelt for at tiden ikke skal bli så langt, spesielt nå man kjører gjennom svenske skoger (ikke mye å se der, nei). Denne gangen strikket jeg på en enkel lue i ribbestrikk.


Den ble ferdig i løpet av sommerens første lange biltur. Når den var ferdig strikket jeg en til. Garnet er av de store finske nøstene jeg har liggende.


Neste strikkeprosjekt var en lue og votter til meg. Også dette er strikket i det finske garnet. Mønstrene er fra et Gjestal-hefte. Kanskje ikke helt riktig temperatur for dette nå, men jeg er ganske sikker på at de kommer godt med om noen måneder.


Til slutt strikket jeg en babybukse. Mønsteret er fra Myk start av May B. Langhelle. Buksen ble en del kortere enn den egentlig skulle fordi jeg gikk tom for garn, men jeg tror den er lang nok. Garnet er tynn alpakka fra Du Store Alpakka. Størrelse 3 mnd.


Da jeg dro på ferie var skjørtet det eneste prosjektet jeg hadde planlagt, men jeg visste at det ikke kom til å holde hele ferien så da plukket jeg bare med meg noe tilfeldig garn og noen oppskriftshefter og bøker. På denne måten fikk jeg brukt litt garn som jeg tidligere ikke ante hva jeg skulle bruke til. Ganske lurt syns jeg:-)

5 kommentarer:

 1. Gleder meg veldig til å se skjørtet ditt, og høre hva du synes om det i Muskat. Nydelig farge du har valgt.
  Jeg elsker mitt skjørt, og har lyst på flere i forskjellige farger. Kanskje Muskat kunne vært et garn å prøve..? Jeg har strikket mitt i Safran, som er et nydelig garn, men jeg skulle gjerne hatt et litt tykkere garn føler jeg...
  Mye fint du har fått laget i løpet av ferien!

  SvarSlett
 2. det var ferie strikkeriene sine det! Og jeg er enig med deg om at du får bruk for settet ditt om noen mnd ;)
  gleder meg til å se skjørtet :)

  SvarSlett
 3. Så mye flott du har strikket i ferien din. Kjempe koselig blogg du har :)

  SvarSlett
 4. Wow! Så produktiv du har vært i ferien! Så mye fint!

  SvarSlett