lørdag 20. mars 2010

Vognteppe

Endelig har jeg dratt frem symaskinen. Første prosjekt i denne omgang var et vognteppe. Uten mønster er det sydd litt på måfå. Jeg hadde selvfølgelig en liten plan før jeg startet. Jeg syns det er ganske vanskelig å finne farger som passer sammen, det er litt vanskelig å forestille seg hvordan det ser ut når det er ferdig. Jeg syns jeg klarte stoff- og fargevalget sånn nogenlunde. Det meste var stoff som jeg hadde liggende, men et par av der er kjøpt inn spesielt til dette prosjektet.


Lappene er stort sett i forskjellige størrelser, det gjør det jo litt enklere med målinger og slik;-) Før jeg startet hadde jeg bestemt meg for at teppet skulle være 70x80cm, det klarte jeg nesten. Størrelsen er vel ca 68x78 cm.


Bare lapper blir jo litt kjedelig så jeg valgte å friske opp med litt bånd, nå var det bra jeg har et lager av bånd, kunne bare gå å plukke:-) Jeg frihåndsquiltet litt på maskin. Jeg har aldri quiltet noe så stort før, syns det var kjempevanskelig å styre og holde fremdrift på stoffet.


Lukkekanten har jeg sydd for hånd på baksiden, det tar mye tid altså, men har foreløpig ikke funnet en måte å sy det pent på maskin på begge sidene, så da må jeg sy for hånd.Alt i alt er jeg ganske fornøyd, syns sammensettingen ble veldig fin. Jeg har ikke tatt bilde av baksiden, den er bare ensfarget grønn.

Ha en fortsatt fin helg:-)

3 kommentarer:

 1. kjempe flott!! Flott sammensetning av ruter og blonder :)
  ha en flott helg videre!

  SvarSlett
 2. Kjempefint babyteppe! Fint fargevalg med harmoniske farger som passet veldig godt sammen! :)

  SvarSlett
 3. Kjempeflott teppe, likte at det var forskjellige fargenyanser og størrelse på bitene, ga teppet et mer personlig preg:)

  SvarSlett