tirsdag 4. juni 2013

Sommerkjoler

Lenge siden forrige oppdatering nå. Jeg har ikke så mange ferdige produkter, men de to som er ferdig har tatt en del tid.

For noen måneder siden så jeg bildet av en nydelig babykjole på Facebook. Den måtte bare lillesøster ha til dåpen, etter at dåpskjolen var tatt av. Så i påska startet jeg på den. Mønsteret er fra Dale Garn, hefte 263 Lille Lerke, og den er strikket i Lille Lerke. Det var ikke mindre størrelse enn 6 mnd, og lillesøster var jo bare 3,5 mnd da hun ble døpt, men siden jeg strikker stramt og alltid pleier å gå opp en pinnestørrelse på så små plagg satset jeg på at det ble bra hvis jeg strikket med oppgitt pinnestørrelse (2,5). Det ble veldig bra. Kjolen passet fint, og hun var utrolig søt. Jeg strikket en bolero også i tilfelle det skulle bli kaldt på den store dagen.


Det tok litt tid å strikke den siden jegstrikket med tynt garn og tynne pinner. Storesøster vil jo gjerne ha det samme som lillesøster så da hun så at jeg strikket til lillesøster ønsket hun seg den samme kjolen. Storesøster fyller snart tre og jeg syns denne kjolen ble litt for sukkersøt for henne, og jeg så ikke for meg å strikke en så stor kjole på så tynne pinner med så tynt garn. Dessuten stoppet størrelsen på 3 år og storesøster er ganske lang så jeg antok at det ville bli knapt. Jeg gikk derfor for en variant strikket i litt tykkere garn (Lerke) og tykkere pinner (3,5). Også strikket jeg den litt lengre enn oppskriften tilsa. Jeg droppet sløyfen på hennes kjole, for det ble litt for søtt. Resultatet ble veldig bra, den er jo da litt tykkere og varmere, men det var ikke noe problem på den varme dåpsdagen til lillesøster.


2 kommentarer:

  1. Det var da nogle vældig søde kjoler du har fået strikket :-)

    SvarSlett
  2. De to kjolene var jo bare såå nydelig, Turid. Jeg fikk jo sett dem på ordentlig når vi var i Oslo sist. Fargene var også veldig fin. Håper de blir mye brukt.

    SvarSlett