mandag 26. april 2010

Røde elefanter

I fjor sommer/høst sydde jeg litt klær til meg selv. Kjempegøy var det. Det er jo så gøy å lære noe nytt. Nå fortsetter jeg med kles-syingen, men denne gang i litt mindre størrelser. Her er første bidrag, en sparkebukse:


Jeg ble ganske fornøyd med denne. Og jeg tror jeg klarte å følge mønsteret ganske godt. Mulig det ble noe kluss i kneppingen på bena, men den er fullt brukende. Jeg måtte tenke meg om mange ganger, syns ikke det er alt som er logisk i disse mønstrene. Noen steder står det bare "sy sånn og sånn" uten nærmere forklaring, men jeg vet jo ikke hvordan man syr sånn og sånn. Heldigvis har jeg en fin bok om søm som hjelper meg i slike kriser:-) Det var første gang jeg sydde ribb, og det trodde jeg skulle være vanskelig, men det gikk jo lekende lett. En annen ting som jeg har gjort for første gang er å bruke trykknapper. Det gikk også helt fint.

Både mønsteret og stoffet er fra Stoff og stil. Syns elefantene er så søte:-) Mønstrene til stoff og stil er gode på den måten at de er ferdig oppklipt og det er bare å tegne rett på stoffet. Ulempen er at de bare er i en størrelse. Denne er i størrelse 62. Etter hvert får jeg vel prøve å modifisere mønsteret slik at jeg kan sy i flere størrelser. Det blir nok flere slike.

3 kommentarer: